Tietoa hoitopalveluista

Vastaanottopalvelut

Tervetuloa yliopistosairaalan kokeneiden erityisasiantuntijoiden vastaanotolle.
Vastaanottoajan voi tällä hetkellä varata vain puhelimitse asiakaspalvelustamme (ma-pe 9-15)
p. 010 328 1900 (nettiajanvaraukset ovat taas mahdollisia kun avaamme uudet verkkosivut alkusyksyllä).

Sopivaa vastaanottoaikaa varatessa on hyvä tiedostaa, että varsinaisen potilaan tutkimiseen ja ohjeistukseen käytettävän potilasajan jälkeen lääkäri tekee vielä tarvittavat selvitys- ja kirjaustyöt kyseisen ajan puitteissa.

Huom: Kelan 1.7.2020 tekemän päätöksen mukaan niistä HYKSin palveluista, jotka tuotetaan HUSin sairaaloissa ei  valitettavasti enää anneta Kela-korvauksia.

Tutkimuspalvelut

Käytämme HUSLAB:n laboratoriopalveluja ja HUS-Kuvantamisen kuvantamis- ja fysiologian palveluja. Voimme tarjota myös sellaisia vaativia tai harvinaisia tutkimuksia, joita ei yksityisesti ole muualta saatavissa. HUS ottaa tutkimuksiin yksityispotilaita kunnallisten potilaiden lomaan siten, että kuntapotilaiden hoito ei häiriinny. Koska joihinkin tutkimuksiin on HUS:ssa jonoja, heijastuu tämä valitettavasti myös yksityispotilaiden odotusaikoihin.

HUSLAB on Suomen johtavan kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja, jolla on laaja näytteenottoverkosto Uudellamaalla. HUSLABissa tehdään 20 miljoonaa laboratoriotutkimusta vuosittain.

HUS Kuvantaminen on Suomen johtaja lääketieteellisen kuvantamisen, fysiologisten ja neurofysiologisten tutkimusten, niihin liittyvien toimenpiteiden ja asiantuntijapalveluiden sekä lääkintäteknisten asiantuntijapalveluiden tuottaja*.

*Huom: Tutkimuskapasiteetista johtuen HUS Kuvantamisen radiologiset tutkimuspalvelut ovat tällä hetkellä käytettävissä vain HUSin ja HYKSin Oy:n potilaille, eli yksikössä ei  tutkita potilaita ulkopuolelta tulevalla lähetteellä.

Tutkimukset edellyttävät lääkärin tutkimuslähetettä. Jos sinulla on muun kuin HYKSin Oy:n tai HUS:n lääkärin tutkimuslähete ja haluat kauttamme tutkimuksiin, toimi näin:

Lähetä tutkimuslähete ja yhteystietosi asiakaspalveluumme:

Faxitse: 09 454 4104

Postitse: HYKSin Oy asiakaspalvelu, Tenholantie 10, 00280 Helsinki.

Sähköisesti: Turvapostilla.

Saatuamme lähetteen olemme yhteydessä potilaaseen vahvistaaksemme tutkimusajan, –paikan ja hinnan.

Tutkimustulokset toimitetaan yleensä laskun mukana potilaalle. Toimitamme tulokset potilaan pyynnöstä ja kirjallisella luvalla myös lähettävälle lääkärille.

Huom: Kelan 1.7.2020 tekemän päätöksen mukaan niistä HYKSin palveluista, jotka tuotetaan HUSin sairaaloissa ei  valitettavasti enää anneta Kela-korvauksia.

Toimenpiteet ja leikkaukset

Tarjoamme korkeatasoisia toimenpide- ja leikkauspalveluita, joissa yhdistyy pitkälle erikoistuneiden asiantuntijoidemme erikoisosaaminen sekä yliopistosairaalan turvallisuus.

Teemme polikliinisiä toimenpiteitä joko vastaanottokäynnin yhteydessä tai erillisessä toimenpidetilassa. Toimenpiteen tarve arvioidaan vastaanottokäynnin yhteydessä tai toisen lääkärin lähetteen perusteella.

Leikkaustoimenpiteet tehdään etukäteen sovittuna ajankohtana kyseisen erikoisalan hoitoon erikoistuneessa klinikassa. Leikkauksen tarve arvioidaan vastaanottokäynnin yhteydessä tai lähetteen ja tutkimustulosten perusteella. Osalla erikoisaloistamme ei ole vastaanottopalveluita, joten leikkaukseen voi lähettää myös muu kuin HYKSin Oy:n lääkäri. Varsinaisen leikkauspäätöksen tekee aina HYKSin Oy:n lääkäri.

Kirurgimme ja muut toimenpidelääkärimme ovat ehdottomia edelläkävijöitä alallaan maassamme.

Huom: Kelan 1.7.2020 tekemän päätöksen mukaan niistä HYKSin palveluista, jotka tuotetaan HUSin sairaaloissa ei  valitettavasti enää anneta Kela-korvauksia.

Mielenterveys ja elämänhallinta – myös nettiterapiaa

Psykiatrian, psykoterapian ja psykologian sekä neuropsykologian alueella tarjoamme yliopistosairaalan erityisasiantuntijoiden kehittämiä tutkimus- ja hoitopaketteja. Paketit ovat vastaukseen johtavia selkeitä kokonaisuuksia, jotka sopivat esimerkiksi yksityishenkilöille, vakuutusyhtiöille, työterveyshuolloille ja työnantajille. Tutkimus- ja hoitopakettien lisäksi tarjoamme laadukasta yksilö- tai ryhmämuotoista vastaanottopalvelua ja terapiaa sekä nettiterapiaa. Lue lisää.

Päivystys

HYKSin ei tarjoa päivystyspalveluita. Mikäli tarvitset kiireistä erikoissairaanhoidon päivystyspalvelua, ota yhteys HUSin päivystäviin sairaaloihin.

Konsultaatiot

Tarjoamme lääketieteellisiä konsultaatiopalveluja lääkäreille ja muille terveydenhuollon alan ammattilaisille. Kysy lisää palvelusta asiakaspalvelustamme.

“Second opinion” eli toisen lääkärin mielipide

Tarjoamme potilaalle tai lääkärille “Second Opinion” palvelua silloin kun hoidosta kaivataan toisen lääketieteellisen asiantuntijan kannanottoa. Lue lisää palvelusta Second Opinion-sivulta.

Hinnat

Palvelujemme hintatiedot näet Hinnat-sivulta. Leikkaus- ja hoitopalveluissa määritämme yksilöllisen hinnan aina etukäteen.

Maksaminen

Palvelusta riippuen lähetämme laskun joko etu- tai jälkikäteen, joten sinun ei tarvitse varautua maksamaan paikan päällä.  Hoitokokonaisuuteen voit myös hakea kauttamme Nordean Joustorahoitusta. Lisätietoja Maksaminen-sivulta.

Huom: Kelan 1.7.2020 tekemän päätöksen mukaan niistä HYKSin palveluista, jotka tuotetaan HUSin sairaaloissa ei  valitettavasti enää anneta Kela-korvauksia.

Majoitus

Sivultamme löydät suosituksia hotelleista. Lue lisää Majoitus-sivulta.

HUS:n palvelut

Tietoja HUS:n julkisista palveluista saat www.hus.fi.