Tietoa hoitopalveluista

Vastaanottopalvelut

Tervetuloa yliopistosairaalan kokeneiden erityisasiantuntijoiden vastaanotolle.
Vastaanottoajan voi varata puhelimitse asiakaspalvelustamme (ma-pe 9-15)
p. 010 328 1900 tai  nettiajanvarauksen kautta.

Sopivaa vastaanottoaikaa varatessa on hyvä tiedostaa, että varsinaisen potilaan tutkimiseen ja ohjeistukseen käytettävän potilasajan jälkeen lääkäri tekee vielä tarvittavat selvitys- ja kirjaustyöt kyseisen ajan puitteissa.

Tutkimuspalvelut

Käytämme HUSLAB:n laboratoriopalveluja ja HUS-Kuvantamisen kuvantamis- ja fysiologian palveluja. Voimme tarjota myös sellaisia vaativia tai harvinaisia tutkimuksia, joita ei yksityisesti ole muualta saatavissa. HUS ottaa tutkimuksiin yksityispotilaita kunnallisten potilaiden lomaan siten, että kuntapotilaiden hoito ei häiriinny. Koska joihinkin tutkimuksiin on HUS:ssa jonoja, heijastuu tämä valitettavasti myös yksityispotilaiden odotusaikoihin.

HUSLAB on Suomen johtavan kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja, jolla on laaja näytteenottoverkosto Uudellamaalla. HUSLABissa tehdään 20 miljoonaa laboratoriotutkimusta vuosittain.

HUS Kuvantaminen on Suomen johtaja lääketieteellisen kuvantamisen, fysiologisten ja neurofysiologisten tutkimusten, niihin liittyvien toimenpiteiden ja asiantuntijapalveluiden sekä lääkintäteknisten asiantuntijapalveluiden tuottaja*.

*Huom: Tutkimuskapasiteetista johtuen HUS Kuvantamisen radiologiset tutkimuspalvelut ovat tällä hetkellä käytettävissä vain HUSin ja HYKSin Oy:n potilaille, eli yksikössä ei  tutkita potilaita ulkopuolelta tulevalla lähetteellä.

Tutkimukset edellyttävät lääkärin tutkimuslähetettä. Jos sinulla on muun kuin HYKSin Oy:n tai HUS:n lääkärin tutkimuslähete ja haluat kauttamme tutkimuksiin, toimi näin:

Lähetä tutkimuslähete ja yhteystietosi asiakaspalveluumme:

Faxitse: 09 454 4104

Postitse: HYKSin Oy asiakaspalvelu, Tukholmankatu 8 A, 00290 Helsinki.
Jos lähete on muulta kuin HUS:n tai HYKSin Oy:n lääkäriltä, säilytä alkuperäinen lähete Kela-korvaushakemusta varten.

Sähköisesti: Turvapostilla.

Saatuamme lähetteen olemme yhteydessä potilaaseen vahvistaaksemme tutkimusajan, –paikan ja hinnan.

HYKSin Oy:n ja HUSin lääkärin lähetteellä tehdyistä tutkimuksista annamme Kela-suorakorvauksen. Muiden lääkäreiden lähetteellä potilas toimittaa alkuperäisen tutkimuslähetteen ja korvaushakemuksen Kelaan saadakseen korvauksen jälkikäteen.

Tutkimustulokset toimitetaan yleensä laskun mukana potilaalle. Toimitamme tulokset potilaan pyynnöstä ja kirjallisella luvalla myös lähettävälle lääkärille.

Toimenpiteet ja leikkaukset

Tarjoamme korkeatasoisia toimenpide- ja leikkauspalveluita, joissa yhdistyy pitkälle erikoistuneiden asiantuntijoidemme erikoisosaaminen sekä yliopistosairaalan turvallisuus.

Teemme polikliinisiä toimenpiteitä joko vastaanottokäynnin yhteydessä tai erillisessä toimenpidetilassa. Toimenpiteen tarve arvioidaan vastaanottokäynnin yhteydessä tai toisen lääkärin lähetteen perusteella.

Leikkaustoimenpiteet tehdään etukäteen sovittuna ajankohtana kyseisen erikoisalan hoitoon erikoistuneessa klinikassa. Leikkauksen tarve arvioidaan vastaanottokäynnin yhteydessä tai lähetteen ja tutkimustulosten perusteella. Osalla erikoisaloistamme ei ole vastaanottopalveluita, joten leikkaukseen voi lähettää myös muu kuin HYKSin Oy:n lääkäri. Varsinaisen leikkauspäätöksen tekee aina HYKSin Oy:n lääkäri.

Kirurgimme ja muut toimenpidelääkärimme ovat ehdottomia edelläkävijöitä alallaan maassamme.

Mielenterveys ja elämänhallinta – myös nettiterapiaa

Psykiatrian, psykoterapian ja psykologian sekä neuropsykologian alueella tarjoamme yliopistosairaalan erityisasiantuntijoiden kehittämiä tutkimus- ja hoitopaketteja. Paketit ovat vastaukseen johtavia selkeitä kokonaisuuksia, jotka sopivat esimerkiksi yksityishenkilöille, vakuutusyhtiöille, työterveyshuolloille ja työnantajille. Tutkimus- ja hoitopakettien lisäksi tarjoamme laadukasta yksilö- tai ryhmämuotoista vastaanottopalvelua ja terapiaa sekä nettiterapiaa. Lue lisää.

Päivystys

HYKSin ei tarjoa päivystyspalveluita. Mikäli tarvitset kiireistä erikoissairaanhoidon päivystyspalvelua, ota yhteys HUSin päivystäviin sairaaloihin.

HYKSin Oy hoitaa sopimukseen perustuen niiden HUSissa hoidettujen päivystyspotilaiden laskutuksen, joilla ei ole eurooppalaista sairaanhoitokorttia. Mikäli kysymyksesi koskee ulkomaalaisen henkilön päivystyspalveluiden laskutusta, ota yhteys päivystyslaskutukseen puh. 010 328 1902 tai laskutus@hyksinoy.fi.

Konsultaatiot

Tarjoamme lääketieteellisiä konsultaatiopalveluja lääkäreille ja muille terveydenhuollon alan ammattilaisille. Kysy lisää palvelusta asiakaspalvelustamme.

“Second opinion” eli toisen lääkärin mielipide

Tarjoamme potilaalle tai lääkärille “Second Opinion” palvelua silloin kun hoidosta kaivataan toisen lääketieteellisen asiantuntijan kannanottoa. Lue lisää palvelusta Second Opinion-sivulta.

Hinnat

Palvelujemme hintatiedot näet Hinnat-sivulta. Leikkaus- ja hoitopalveluissa määritämme yksilöllisen hinnan aina etukäteen.

Maksaminen

Palvelusta riippuen lähetämme laskun joko etu- tai jälkikäteen, joten sinun ei tarvitse varautua maksamaan paikan päällä. Varaathan Kela-kortin mukaan, jotta voimme vähentää Kela-osuuden valmiiksi laskustasi aina kun se on mahdollista. Hoitokokonaisuuteen voit myös hakea kauttamme Nordean Joustorahoitusta. Lisätietoja Maksaminen-sivulta.

Majoitus

Sivultamme löydät suosituksia hotelleista. Lue lisää Majoitus-sivulta.

HUS:n palvelut

Tietoja HUS:n julkisista palveluista saat www.hus.fi.