Potilaspalaute

Mittaamme jatkuvasti potilaittemme tyytyväisyyttä. Kaikille hoidossamme olleille potilaillemme lähetämme kyselyn, jonka vastaukset auttavat meitä kehittämään palveluamme.

Alla vuoden 2017 asiakaspalautteen tuloksia:
92 % sai avun vaivaansa hyvin tai erittäin hyvin
96 % tunsi olonsa ja hoitonsa hyvin tai erittäin turvalliseksi
97 % tunsi, että hänen hoitonsa vastasi odotuksia hyvin tai erittäin hyvin
96 % suosittelisi hoitoa omaiselleen tai tuttavalleen

Saamme asiakkailtamme jatkuvasti myös oma-aloitteisia palautteita.
Tässä niistä otoksia kuvaamaan sitä, missä olemme hyvin onnistuneet:

Kaularangan pullistuman leikkaushoito, 55-v mies

Näin neurokirurgiaa tarkemmin tuntematta on vaikea kuvitella miten tällaisen operaation voisi enää menestyksekkäämmin hoitaa. Tässä lyhyt selvitykseni leikkauksenjälkeisestä toipumisesta:

  • nukutuksen jälkeen ei ollut mitään pahoinvointia tai vastaavia oireita ja nukuin seuraavan yön lähes kokonaan ilman erityisiä kipuja
  • haava parani reilussa viikossa ja näkyy iholla enää hailakkaana ja poikkeuksellisen siistinä arpena
  • kaikkein ongelmallisin vaiva eli käden hermosärky loppui välittömästi leikkauksessa
    vasemmassa kädessä oli muutamia ei-kivuliaita heijastustuntemuksia noin parin viikon ajan jos päätä kallisti eteenpäin
  • kaularangassa samoin tuntui aika ajoin kevyttä arkuutta mutta sekin poistui kokonaan kahden viikon kuluessa
  • peukaloon ja etusormeen palasi tunto täydellisesti n. kolmen viikon kuluessa

Nyt siis ei ole mitään kipuja tai edes viitteitä entisestä. Lopputuloksena tästä nopeasta ja täydellisestä toipumisesta oli se, että vaati aikamoista kärsivällisyyttä pysyä pois kuntosalilta ja golfkentältä ennen kuin vajaa pari kuukautta oli kulunut leikkauksesta. Nyt näitäkin voi siis harjoittaa samoin kuin ennen oireiden ilmaantumista maaliskuussa.

Jari, 55-v, Helsinki

 

Kaularangan pullistuman leikkaushoito, 40-v nainen

Jouduin 2012 auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena kaularankaani tuli välilevypullistuma.

Pullistuma aiheutti voimakasta päänsärkyä ja huonovointisuutta ja lisäksi vasemman käteni toiminta heikkeni. Vaikka ongelmani haittasi elämääni merkittävästi, ei se valitettavasti ollut luonteeltaan sellainen, että se olisi hoidettu julkisessa sairaanhoidossa päivystyksellisesti, vaan olisin päässyt hoitoon vasta kesän jälkeen.

Miettiessäni hoitovaihtoehtoja sain tietää, että HYKSin Oy oli juuri aloittanut toimintansa ja otin yhteyden heidän asiakaspalveluunsa.

Asioitteni selvittely meni sujuvasti ja kävin leikkaavan lääkärin vastaanotolla. Ilokseni leikkausaika saatiin Töölön sairaalan eräälle lauantaipäivälle vielä ennen kesää. Ennen leikkausta tapasin myös anestesialääkärin ja hoitajan, joiden kanssa käytiin leikkaukseen liittyviä asioita vielä tarkasti läpi. Sain myös selkeät kirjalliset ohjeet siitä kuinka valmistautua leikkaukseen ja mitä sen jälkeen oli odotettavissa. Itse leikkaus tehtiin 40-vuotissyntymäpäivänäni, samana päivänä juhlittiin myös Ruotsin prinsessan Madeleinen häitä. Leikkaus meni odotetusti eli hyvin ja hoito ja kaikki siihen liittyvä sujui hienosti. Koko ajan tunsin, että olen hyvissä käsissä ja oloni oli turvallinen. Leikkausta seuraavana päivänä eli sunnuntaina leikkaava lääkäri tutki tilanteeni ja päästi lähtemään kotiin. Ainoa leikkauksen jälkeinen ongelma oli se, että ääneni oli lähes poissa noin kuukauden verran. Tämä johtui siitä, että pullistumaan päästiin käsiksi menemällä sisään kaularangan etukautta ja instrumentit ärsyttivät puhe-elimiä. Tämä asia oli kuitenkin hyvin tiedossani jo etukäteen.

Olin tyytyväinen, että hakeuduin hoitoon, sain avun vaivaani, kivut ja säryt jäivät leikkauspöydälle ja pääsin kuntoutumaan vaivastani nopeammin. Koin, että minua kohdeltiin kuin kuninkaallista. Kiitos koko hoitotiimille ja HYKSin Oy:n asiakaspalveluun ystävällisestä ja ammattimaisesta palvelusta.

Kia 40, hammashoitaja, Helsinki

Nivustukoksen verisuonikirurginen leikkaus

Kiinnityn huomiota ongelmaan kun oikea jalkani rupesi kipeytymään ja kävely hankaloitui. Kipu uhkasi muutakin liikuntaa. Kun en pystynyt enää painamaan golf-auton kaasua, olin valmis hakeutumaan hoitoon. Halusin varmistaa pääsyn alan ehdottoman huipun käsiin, sellaisen joka hoitaa tällaisia ongelmia päivittäin, joten hakeuduin hoitoon HYKSin Oy:n kautta. Lääkäri totesi nivuksessa verisuonen 80% tukoksen, joka johtui verisuonten kalkkeutumisesta. Ongelma oli hoidettava tai uhkana olisi voinut olla jopa jalan menetys. Leikkausaika sovittiin muutaman viikon päähän. HYKSin palvelu ja koko hoitokokemus oli tavattoman positiivinen. Leikkaus oli minulle muutenkin tarpeellinen herätys parempiin elintapoihin. Ensimmäiseksi loppui tupakanpoltto. On hyvä tuntuista kun voi taas hengittää kunnolla. Painoni on myös pudonnut 8 kiloa kun pääsen taas liikkeelle.

Matti 74, eläkeläinen, Siuntio

Muuta palautetta

”Jos kaikki lääkäri käynnit olisivat yhtä lämpöisiä, asiantuntevia ja asiakasta huomioivia kuin käyntini, niin maailma olisi parempi paikka olla.”

Potilas, Suomi 2/2018

”Saamani hoitotoimenpide kolmoishermosärkyyn erinomaisesti suunnitelman mukaan, ja pitkään kärsimäni kivut loppuivat heti toimenpiteeseen. Sairaalan huoneissa olisin kaivannut hieman enemmän yksityisyyttä. Asiantuntijahenkilöstöön ja heidän osaamiseensa olen erittäin tyytyväinen.”

Potilas, Suomi 2/2018

Olen kehunut ja kiittänyt kaikille tutuille ja tuntemattomille toimintaanne!! Pelastitte henkeni!! En voi kyllin kiittää Mika Niemelää joka oli ensimmäinen lääkäri elämäni aikana joka oikeasti kuunteli minua. Ja ilmeisen aiheellisesti. En ole todellakaan varakas ihminen mutta ne rahat mitkä laitoin siihen tapaamiseen, vetävät vielä tänäänkin sanattomaksi…. Ja miten hän ohjasikaan minut sitten aivan loistavan kirurgin käsiin…. KIITOS!!! <3

Potilas, Suomi 7/2017

Olin erittäin tyytyväinen ajanvaraukseni joustavaan ja nopeaan hoitoon, koska olin lähdössä matkalle. Huoleni otettiin vakavasti ja tunsin saavani hyvin henkilökohtaista tutkimusta ja hoitoa ilman kiirettä.

Potilas, Suomi 7/2017

Minna Kylmälä oli erittäin asiallinen ja osaava

Michael, Suomi

HYKSin Oy:n kautta on mahdollisuus saada maailmanluokan asiantuntemukseen perustuvaa hoitoa. Eikä hintakaan ole kohtuuton

Arto, Suomi

Tunsin tulleeni kuulluksi ja Riitta Lassila oli asiantuntija, joka kuuli hätäni ja auttoi minua.

Leena, Suomi

Lääkärinpalkkio on erilainen kuin HUSissa, mutta lääkärillä oli aikaa riittävästi ja hoito erinomaista. Olen todella tyytyväinen

Jussi, Suomi