Palveluseteli

HYKSin Oy tuottaa HUSin erikoissairaanhoidon palveluja yksityisesti. Palvelut tuotamme HUSin sairaaloissa virka-ajan ulkopuolella. Potilaitamme hoitavat HUSin kokeneet asiantuntijat.

Tällä hetkellä tuotamme kunnan palvelupalvelusetelipalveluja neurokirurgisiin kaularankaleikkauksiin.

Mikä on palveluseteli?

Palvelusetelillä potilaan kotikunta sitoutuu maksamaan potilaan tarvitsemasta hoidosta setelissä määritetyn osan. Kotikunta päättää setelin myöntämisestä ja käyttökohteista. Palveluseteli ei ole konkreettinen seteli vaan se on päätös, jonka puitteissa potilas voi hakeutua hoitoon setelin käyttöön hyväksytylle hoitopalveluntuottajalle.

Kuka ja mistä palvelusetelin saa?

Potilaalla tulee olla terveydenhuollon ammattilaisen määrittämä tarve hoitoon, johon hän hakee apua kunnalta eli julkisesta terveydenhuollosta (esim. terveyskeskus tai julkinen sairaala). Näistä palveluyksiköistä saa lisätietoa palvelusetelistä. Oman kotikunnan palveluseteleiden käyttöaiheista, myöntämiskäytännöistä ja suuruudesta löytyy tietoa myös kunnan nettisivuilta.

Kuinka toimin, kun saan myönteisen palvelusetelipäätöksen?

1.Saatuasi palvelusetelin, ota yhteyttä valitsemaasi palveluntuottajaan. Kunnalla on lista palvelusetelituottajiksi hyväksytyistä palveluntuottajista.

2.Ota yhteys valitsemaasi palveluntuottajaan, joka ohjeistaa asiassa eteenpäin.

3.Palveluntuottaja laskuttaa sinulta omavastuuosuuden.

Lisätietoa palveluseteleistä

Palse.fi
Etsi ja vertaile palveluntuottajia, tarkastele Sinulle myönnetyn päätöksen tietoja, seuraa käytettävissä olevan palvelun määrää ja anna palautetta.

HYKSin Oy
Asiakaspalvelu ma-pe 9-15 puh. 010 328 1900 tai sähköpostitse: info@hyksinoy.fi.