Sydänsairaudet

Huolestuttavat sydänoireet kannattaa tutkia

Pistos tai muljahtelun tunne sydämessä ei viittaa sydänvaivoihin, mutta esimerkiksi rintakehää painostava kipu voi olla merkki sepelvaltimotaudista. Jos henkilöllä ei ole ennen ollut sydänongelmia, voi hänen olla vaikea tietää, johtuuko tuntemukset sydämestä. Siksi huolestuttavat tuntemukset, joita ei ole ennen ollut, kannattaa tutkia.

HUSin Sydän- ja keuhkokeskus on Suomen suurin sydänsairauksien hoitoyksikkö, johon on kansallisesti keskitetty aikuisten sydänvikojen ja eräiden muiden harvinaisten sydäntautien tutkimus ja hoito. Sydänkeskuksessa toimii kaksi erikoisalaa, kardiologia ja sydänkirurgia, tiiviissä yhteistyössä.

Kardiologia

Tyypillisiä kardiologisia sairauksia ovat sepelvaltimotauti, rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta. Sydänperäisiä oireita ovat rintakipu, tykytys, poikkeava hengästyminen ja suorituskyvyn äkillinen lasku. Hoidon nopealla aloituksella on suuri merkitys hoitotulokseen.

Tuotamme myös muita kardiologian erikoisalaan kuuluvia palveluja. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika HYKSin yksityis­sai­raalan Asiakas­pal­ve­lusta puheli­mitse, Turva­pos­titse tai nettia­jan­va­rauksen kautta ks. yhteys­tie­tomme tästä.