Rintasyöpähoitojen jälkeiset korjausleikkaukset

Hoidon keskittäminen ja moniammatillinen työryhmä takaa parhaan mahdollisen hoiton

HYKS-alueen rintasyövän hoito on keskitettyä ja hoidettujen potilaiden määrä on suurin Suomessa.

Moniammatillisen rintasyöpätyöryhmän (kirurgia, plastiikkakirurgia, radiologia, patologia, onkologia) laaja kokemus takaa parhaan mahdollisen arvion kasvaimen kokonaishoidosta ja hoitojen ajoituksesta.

Tavoitteena esteettisesti hyvä lopputulos jo varsinaisen hoidon yhteydessä
Rintasyövän hoidossa suuntauksena on toteuttaa sekä syövän hoitoon liittyvä kirurgia että korjaava kirurgia samanaikaisesti. Kehittyneillä onkoplastisilla tekniikoilla voidaan usein saavuttaa hyvä esteettinen lopputulos ilman varsinaista rintarekonstruktiota. Tällöin sairastavuusaika syövänhoidossa voidaan minimoida.

Mikäli rinnan korjaavaa kirurgiaa tarvitaan, plastiikkakirurgin asiantuntemus on käytössä heti hoitoprosessin alusta lähtien. Kasvaimen ominaisuuksien perusteella potilaalle suositellaan joko välitöntä korjaavaa kirurgiaa syövänhoidon yhteydessä tai myöhäiskorjausta annettujen lisähoitojen jälkeen.

Tarjolla parhaat menetelmät potilaan eduksi

HYKS plastiikkakirurgian klinikka on yksi Euroopan suurimmista mikrokirurgian keskuksista ja potilaille on tarjolla kaikki tunnetut menetelmät rinnan korjaamiseksi. Korjaava kirurgia suunnitellaan aina yksilöllisesti potilaan kanssa avoimesti keskustellen.

Rintasyövän riski ja ennaltaehkäisy

Sairaalassamme on erityinen työryhmä, jossa arvioidaan perinnöllisen rintasyövän hoitoa. Genetiikan asiantuntijat arvioivat potilaan tulevan riskin sairastua rintasyöpään ja tämän jälkeen yhdessä potilaan kanssa neuvotellaan mahdollisesta ennaltaehkäisevästä rintojen poisto/korjausleikkauksesta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika HYKSin yksityis­sai­raalan Asiakas­pal­ve­lusta puheli­mitse, Turva­pos­titse tai nettia­jan­va­rauksen kautta ks. yhteys­tie­tomme tästä.