Painonhallinta

Aloitamme uuden painonhallintaan tarkoitetun Terveyslaihdutusvalmennus-nettipalvelun vuoden 2018 alussa. Palvelu on tarkoitettu erityisesti vakavasti ylipainoisille ja se tähtää kestävään painonpudotukseen terveellisellä tavalla. Aivan erityisen palvelusta tekee se, että ohjelmaan osallistuva saa henkilökohtaisen nettivalmentajan, joka neuvoo ja tukee valmennettavaa koko matkan ajan.

Haluatko pysyvästi eroon ylipainosta terveellisellä tavalla?

Liity mukaan HUS:n painonhallinnan ammattilaisten luomaan uudenlaiseen Terveyslaihdutusvalmennukseen. Netin kautta tapahtuvan valmennuksen tavoite on auttaa sinua muuttamaan elintapojasi askel kerrallaan, melkein huomaamatta osana normaalia arkea. Valmennusohjelma ei ole pikadieetti vaan pitkäkestoinen kumppanisi, joka ohjaa ja motivoi sinua pysyviin elintapamuutoksiin. Ohjelman avulla löydät oman tavan syödä, nukkua, rentoutua sekä käsitellä omia ajatuksia. Erityistä ohjelmalle on, että saat henkilökohtaisen lihavuuden hoidon ammattitaitoisen virtuaalivalmentajan, joka paneutuu juuri sinun tilanteeseesi ja tarpeisiisi.

Kenelle valmennus sopii?

Palvelu on erityisesti tarkoitettu 18- 65 -vuotiaille vakavasti ylipainoisille, jotka ovat saaneet terveydenhuollon ammattilaiselta laihduttamissuosituksen terveydellisistä syistä.

Mitä valmennus pitää sisällään?

Valmennus koostuu viikottaisista noin 30-60 minuutin istunnoista sekä niihin liittyvistä arjen lomaan helposti upotettavista ajatteluun, syömiseen, liikuntaan ja arjen suunnitteluun liittyvistä harjoituksista.

Harjoitukset perustuvat hyvinvoinnin, kognitiivisen käyttäytymisterapian, motivaation sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian tutkimuksiin. Istunnot voivat sisältää kyselyitä tai tietovisoja, kartoituksia, tavotteiden asettamista ja seurantaa, oman elämän ja arjen suunnittelutehtäviä, pohdintoja ja vinkkejä.

Henkilökohtainen virtuaalinen valmentajasi seuraa edistymistäsi ja kommentoi kirjallisesti harjoitusten yhteenvetoja sekä vastaa tarvittaessa kysymyksiisi sovitun aikataulun puitteissa. Valmentaja voi lähettää  elämäntilanteeseesi sopivia yksilöllisiä ohjeita ja neuvoja tilanteen mukaan koko valmennuksen ajan.

Ohjelma muistuttaa sinua valmennuksen aikana suoritettavista asioista, kuten säännöllisistä punnituksesta.

Vaikka ohjelma tarjoaa halukkaille myös valmiita esimerkkiaterioita ja ateriasuunnitelmia, ei ohjelmassa ole tarkoitus noudattaa tiukkaa kuuria ja saada valmiita vastauksia. Tavoitteena on, että opit ottamaan painonhallintasi omiin käsiisi tekemällä painonhallinnan näkökulmasta oikeita valintoja.

Yksi kuukausi sisältää noin 10-15 erilaista harjoitusta. 12 kuukaudeksi sitoutuvalle on tarjolla 160 erilaista painonhallintaan liittyvää harjoitusta.

Valmennus on yksilöllistä, mutta voit halutessasi liittyä myös valmennusryhmään, jonka virtuaalisessa keskustelupiirissä voi vaihtaa kokemuksia ja mielipiteitä sekä saada tukea.

Terveyslaihdutusvalmennuksen kesto

Terveyslaihdutusvalmennusta tarjoamme 6 kk+ 6 kk:n tai 12 kk:n paketteina. Mitä pitemmäksi aikaa sitoudut, sen paremmat tulokset ovat mahdollisia. Ylimääräiset kilot ovat kertyneet usein kuukausien tai vuosien aikana. Siksi elämäntapamuutosten harkinnalle, valmistelulle ja harjoittelullekin pitää varata aikaa.

Terveyslaihdutusvalmentajat

Terveyslaihdutusvalmentajat ovat HYKS Lihavuuskeskuksen kouluttamia terveydenhuollon ja painonhallinnan ammattilaisia. Palvelu perustuu tutkimustietoon sekä vuosikymmenten kokemukseen ja monialaiseen asiantuntemukseen HUS:n laihdutuksen- ja painonhallinnan ohjauksesta.

Palvelun hinta ja käynnistyminen

Palvelu käynnistyy vuoden 2018 alussa. Tiedotamme tällä sivulla tarkemman alkamisajan ja hintatiedot heti kun se on mahdollista.

Lähetä yhteystietosi asiakaspalveluumme info@hyksinoy.fi sähköpostitse ja lähetämme Sinulle lisätietoa alkamisajasta ja hinnoista heti, kun tiedot ovat saatavilla. Riittää, kun laitat viestin otsakkeeksi Painonhallinta. Liittyminen postituslistallemme ei velvoita sinua palvelun ostoon.

Valmennukseen HUS:n vai HYKSin Oy:n kautta?

Jos ylipainosi on selvä uhka terveydellesi, voit saada lääkäriltä lähetteen valmennukseen osana julkista terveydenhuoltoa. Moni ylipainoinen ei täytä kunnallisen hoidon kriteerejä lähetteen saamiseksi, jolloin vaihtoehtona on hakeutua valmennukseen HYKSin Oy:n kautta omalla kustannuksella. HYKSin Oy tuottaa HUS:n palveluja yksityisesti suomalaisille ja ulkomaalaisille asiakkaille.

Kysyy lisää tietoa asiakaspalvelustamme.