Liikennelääketiede

Tuotamme vaativia liikennelääketieteellistä ajoterveysarvioita ja lääketieteellistä monialaosaamista edellyttäviä maantie,- raide,- merenkulku- ja ilmailuliikenteen arvioita. Selvitämme myös mahdollisten kuntoutustoimien tarvetta.

Toimimme myös potilas-lääkärisuhdetta tukevana riippumattomana tutkimuspaikkana kiistanalaisissa ajoarvioissa.

Ammattiliikenteen osalta olemme tarvittaessa yhteydessä myös arvioitavan henkilön työterveyshuoltoon ja työpaikkaan. Tarjoamme myös liikenne- tai muiden onnettomuuksien jälkeisen tukiterapian palveluita.

Käytössämme on mm. geriatrian, neurologian, ortopedian, psykiatrian, sisätautien ja silmätautien erikoislääkäreitä, liikenneterveyden arviointiin perehtyneitä neuropsykologeja sekä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan laajat tutkimusmenetelmät. Toimimme yhteistyössä Helsingin yliopiston, Työterveyslaitoksen ja Ilmailulääketieteen keskuksen kanssa. Tutkimuksia voidaan suorittaa suoraan potilaslähtöisesti, lääkärin lähettämänä tai viranomaisohjauksen perusteella. Liikenneterveysarvioinnin kustannuksista vastaa joko arvioitava itse tai lähettävä taho. Jälkimmäisessä tapauksessa edellytetään lähetteen liitteenä maksusitoumusta.

Lue lisää liikennelääketieteen palveluistamme:

Vastuulääkäri

Liikennelääketieteen professori, silmätautien erikoislääkäri Timo Tervo toimii poliklinikan vastuulääkärinään apunaan lääkäreitä eri erikoisaloilta. Lisäksi käytettävissä on HYKS:n tutkimuslaitteisto, Aeromedical Centerin (AeMC) tutkimusvälineet ja psykologipalvelut. Erityistilanteissa voidaan järjestää vaativa autolla tehtävä ajokykyarvio.

Asiakaspalvelu ja ajanvaraus

Lääkärimme erikoisaloittain näet tästä.