Astma

Astma on tulehduksellinen keuhkoputkien limakalvon sairaus, joka aiheuttaa keuhkoputkien ahtautumista. Astman tyypillisiä oireita ovat hengitysvaikeudet, pitkittynyt yskä ja rasitusoireet. Oireet voivat alkaa missä iässä tahansa, ne voivat ilmetä kausittain tai jäädä pysyviksi.

Vastaanotollemme kannattaa hakeutua, kun lapsellasi ilmaantuu hengitysvaikeuksia, pitkittynyttä yskää tai erilaisia rasitusoireita ja haluat selvyyden mikä oireilua aiheuttaa.

Astmadiagnoosi ja tutkimukset

Astmadiagnoosi perustuu oiretietoihin sekä keuhkojen toiminnan mittauksiin. Käytössämme on laaja valikoima erilaisia tutkimuksia, joista potilaalle valitaan aina hänelle sopivimmat, oireiden syyt selvittävät tutkimukset.

Astmaan liittyviä tutkimuksia ovat mm. erilaiset keuhkojen toimintakokeet, rasituskokeet ja hengityskaasujen mittaukset. Tutkimusyksikössämme on hyvät valmiudet tutkia mm. liikuntaan liittyviä astmaoireita ja muita hengityshäiriöitä, sekä tehdä mittauksia myös aivan pienille lapsille imeväisiästä lähtien.

Pienten lasten tutkimisessa käytämme erikoismenetelmiä, jotka eivät ole lapselle liian vaikeita. Lapsipotilaiden tutkimiseen erikoistunut henkilökuntamme tekee tutkimustilanteesta lapselle mahdollisimman miellyttävän.