Infektiotaudit

Infektitaudit tarkoittavat erilaisten mikrobien, kuten bakteerien, virusten, sienten ja parasiittien aiheuttamia sairauksia. Erityisosaamisaluettamme ovat aikuisten akuuttien infektioiden tutkimukseen ja hoitoon liittyvät palvelut. Pitkittynyt kuumeilu, toistuvat infektiot ja infektiokierteet ovat ongelmia, joissa infektiolääkäri voi auttaa.

Infektiolääkärit toimivat laajalti muiden erikoisalojen kanssa yhteistyössä vastaten esimerkiksi toimenpiteisiin liittyvien infektioiden tehokkaasta ehkäisystä, diagnosoinnista ja hoidosta. Suurin osa aikuisten infektiolääkäreistä on myös sisätautien erikoislääkäreitä. Kun potilas ei tiedä oireiden syytä tai epäilee oireitaan infektion aiheuttamaksi, kannattaa tutkimuksia varten hakeutua sisätauteja ja infektiosairauksia tuntevan infektioerikoislääkärin vastaanotolle.

Infektiolääkärin vastaanotolla selvitettäviä ongelmia ovat pitkittynyt kuumeilu, toistuvat infektiot ja infektiokierteet, mahdolliset immuunipuutokset, vaikeiden sairaalahoitoa vaatineiden infektioiden jatkohoito, luiden ja nivelten bakteeritulehdukset ja vierasesineinfektiot ja matkailun jälkeen ilmestyneiden infektio-ongelmien tutkiminen.

Tutustu tarkemmin seuraavaan palveluumme:

• C-hepatiitin lääkehoito

Mikäli potilas sairastaa jo diagnosoitua synnynnäisen tai hankitun infektiopuolustuksen heikkoutta, kannattaa asiasta mainita jo aikaa varatessa.

Matkailijan ja arkielämän rokotuspalvelu ei kuulu palveluvalikoimaamme.