Gastroenterologinen kirurgia

Vatsaelinkirurgiassa tutkitaan ja hoidetaan ruoansulatuskanavan kirurgisesti hoidettavia sairauksia, käsittäen suoliston sairaudet ruokatorvesta peräsuoleen, maksan ja haiman sairaudet sekä sappitiet. Lisäksi hoidetaan myös tiettyjen ruoansulatuskanavan ulkopuolisten elinten, kuten pernan sairauksia sekä vatsanpeitteiden tyriä.

Vatsaelinkirurgian alaan kuuluu useiden mahasuolikanavan syöpien leikkaushoito, esimerkkinä mahan, haiman ja paksusuolen syövät. Erikoisalalla hoidetaan myös ei-kirurgisesti muutamia sairauksia, esimerkiksi haimatulehdusta.

Joitakin ruoansulatuskanavan ei-kirurgisesti hoidettavia sairauksia kuten refluksisairautta, mahahaavaa ja suoliston tulehduksellisia sairauksia hoitavat sekä vatsaelinkirurgit että sisätautigastroenterologit, usein yhteistyössä.

Erikoisosaamistamme on kaikkein vaativin vatsaelinkirurgia, kuten suuret syöpäleikkaukset, vaikeat haimatulehduksen leikkaus- ja tehohoidot sekä vatsaontelon robottikirurgiset toimenpiteet.

Tutustu tarkemmin seuraavaan palveluumme:

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika HYKSin yksityis­sai­raalan Asiakas­pal­ve­lusta puheli­mitse, Turva­pos­titse tai nettia­jan­va­rauksen kautta ks. yhteys­tie­tomme tästä.

Tuotamme myös muita gastroenterologiseen kirurgiaan liittyviä hoitoja. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.

Lääkärimme erikoisaloittain näet tästä.