Miikka Korja

LT, dosentti
Neurokirurgian erikoislääkäri

Kielitaito:

Suomi, Englanti

Toimipaikka:

Töölön sairaala, Topeliuksenkatu 5, Helsinki

Tervetuloa vastaanotolleni

Leikkaan neurokirurgisia kaularankaan ja aivoihin liittyviä vaivoja ja löydöksiä. Leikkaustulokseni ovat olleet erittäin hyviä, tuloksistani kerron lisää alla.

Voit varata vastaa­no­tolleni ajan vain puheli­mitse asiakas­pal­ve­lusta, jotta asiakaspalvelu voi varmistaa, että olen Sinun vaivojesi tai löydöksesi suhteen optimaalinen asiantuntija. Hoidan yli 16-vuotiaita aikuis­po­ti­laita. 

Erityisosaamiseni

HYKSin Oy:ssa hoidan ensisijaisesti kaularankaperäisiä vaivojasi, jos ne ovat siinä määrin pitkittyneet tai hankaloituneet, että olet valmis mahdolliseen leikkaushoitoon. Tämänkaltaisia vaivoja aiheuttavat usein kaularangan välilevypullistumat ja kaularangan kulumat, joiden leikkaushoito on HYKSin Oy:ssa erittäin turvallista. Kaularangan välilevypullistumat hoituvat onneksi useimmiten ilman leikkaushoitoakin, mutta leikkausta kannattaa harkita, jos kivut ovat erittäin hankalat tai pitkittyneet 2-3 kuukautta.

Lisäksi hoidan aivoverisuonipullistumia eli aivoverisuonianeurysmia. Olen tutkinut yli vuosikymmenen aivoverisuonipullistumien puhkeamisen riskitekijöitä, ja selvittänyt myös vuotaneiden ja vuotamattomien pullistumien hoitotuloksia. Aivoverisuonipullistumat ovat lähes poikkeuksetta hankinnaisia – eivät perinnöllisiä – ja liittyvät usein naissukupuoleen (erityisesti vaihdevuosien jälkeen), tupakointiin ja korkeaan verenpaineeseen. Suuri osa todetuista aivoverisuonipullistumista ei koskaan puhkea, mutta osa vaatii ennaltaehkäisevän hoidon. Hoidoksi suosittelen tapauksesta riippuen suonensisäistä eli endovaskulaarista hoitoa, tai leikkaushoitoa. Toisinaan paras “hoito” on tupakoinnin lopetus ja hyvä verenpaineen hoito. En yleisesti suosittele aivoverisuonipullistumien seulontaa ilman vahvaa indikaatiota, mutta jos olet huolestunut, onko Sinulla aivoverisuonipullistuma, tule keskustelemaan ja mietitään, mikä on kohdallasi järkevin etenemistapa.

Erityisosaamistani ovat myös aivokasvainleikkaukset, joista erityisesti kookkaat aivomeningeoomat kuuluvat erityisosaamisealueeseeni. Olen tutkinut aivomeningeoomaleikkausten hoitotuloksiamme erityisesti iäkkäillä, ja nämäkin tulokset ovat maailman mittakaavassa hyvät. Aivomeningeoomaleikkaukset muistuttavat toisinaan aivoverisuonileikkauksia, koska kasvaimesta tulee rauhassa ja maltilla irrotella siihen kiinnittyneitä aivoverisuonia. Onneksi suurin osa meningeoomistakaan ei tarvitse leikkaushoitoa.

Kokemukseni ja leikkaustulokseni

Olen valmistunut neurokirurgian erikoislääkäriksi vuonna 2010.
Neurokirurgikoulutukseni aikana olen tehnyt useamman vähintään kuukauden mittaisen vierailun ulkomaisiin huippuyksiköihin (New York, Ütrecht, Geneve).
Lisäksi olen saanut suppean erityiskoulutuksen vaativaan aivoverisuonikirurgiaan Helsingin lisäksi Sydneyssä, jossa työskentelin Macquarie University Hospitalissa 2 vuotta 2012-2014.

Elokuussa 2019 oman leikkauslokikirjani mukaan takana on 233 kaularankaleikkausta, 217 aneurysmaleikkausta ja liki 100 meningeoomaleikkausta. Lokikirjan mukaan leikkauskomplikaatioiden määrä on hyvin vähäinen. Tämän henkilökohtaisesti ylläpitämäni komplikaatiokirjanpidon lisäksi kaularankaleikkauksistani on saatavilla potilaiden itsensä raportoimat leikkaustulokset kansallisesta kaularankarekisteristä, joka on ollut aktiivisemmin käytössä vuodesta 2018. Löydät potilaiden raportoimat hoitotulokset (raportti päivitetty toukokuussa 2019) alta. Toivottavasti potilaiden raportointi tulevaisuudessa lisääntyy, ja potilaat jaksavat vastata digitaalisiin hoitokyselyihin vielä vuosienkin päästä leikkauksesta. Hyvä raportointi on oikotie entistäkin laadukkaampaan hoitoon.

Yläraajakipu

Miikka Korjan leikkaamien kaularankapotilaiden käteen säteilevä hermojuurikipu on 1 vuoden kohdalla potilaiden raportoimana käytännössä poissa. Leikkausta edeltävästi kipusteikolla mediaani-kipu 60, ja 1 vuosi leikkauksen jälkeen 1.

Tulokset kansallisesta BCB Laaturekisteristä aikaväliltä 31.10.2017 – 24.5.2019.

 

Varhaiskomplikaatiot

 

Miikka Korjan leikkaamien kaularankapotilaiden varhaiskomplikaatiot. Yhdellä potilaalla oli ohimenevä äänen käheys, ja yhdellä korjaantunut virtsaamisvaikeus

Tulokset kansallisesta BCB Laaturekisteristä aikaväliltä 31.10.2017 – 24.5.2019.

 

Leikkaustyytyväisyys

Miikka Korjan leikkaamien kaularankapotilaiden leikkaustyytyväisyys 1 vuoden kohdalla potilaiden itsensä raportoimana. 88% potilaista on ilmoittanut olevansa tyytyväinen, 12% ei osannut sanoa, ja yksikään ei ollut tyytymätön.

Tulokset kansallisesta BCB Laaturekisteristä aikaväliltä 31.10.2017 – 24.5.2019.

 

 

 

 

 

Leikkaukseen uudelleen

Miikka Korjan leikkaamien kaularankapotilaiden arvio 1 vuoden kohdalla siitä, tulisivatko uudelleen vastaavaan leikkaukseen. 94% potilaista on ilmoittanut tulevansa uudelleen.

Tulokset kansallisesta BCB Laaturekisteristä aikaväliltä 31.10.2017 – 24.5.2019.

 

 

 

 

 

Media

Persoonana olen hyvin sosiaalinen ja positiivinen, ja suhtaudun intohimoisesti työhöni ja leikkaamieni potilaiden hyvinvointiin. Potilaiden kanssa olen yli 20 vuoden kliinisen työurani tullut erinomaisesti toimeen.

Alla on mediasta löytyviä julkaisuja liittyen minuun tai työhöni.

https://www.helsinki.fi/en/unitube/video/4189c4b7-def8-47ef-9b0c-e7935a596978

https://www.nly.fi/hyvassa-hoidossa-ei-ole-salaisuuksia/

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/jaakiekosta-aivojen-leikkaajaksi/da79c1e6-6373-3639-b00b-8cfdebac24c7

https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/kolme-laakaria-kaukana-kotoa/

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201806012200985271

https://kuntalehti.fi/uutiset/sote/hyksin-neurokirurginen-hoito-huippuluokkaa/

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/tarkeat-asiat-ovat-joskus-yksinkertaisia-jopa-aivokirurgiassa

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/kirurgiset-laaturekisterit-jattavat-suuren-osan-hoitoon-liittyvista-haittatapahtumista-huomioimatta-kaytto-hoitoyksikoiden-tai-laakarien-valiseen

https://www.terveyskirjasto.fi/terveysportti/uutismaailma.duodecimapi.uutisarkisto?p_arkisto=1&p_artikkeli=uux23498

https://yle.fi/uutiset/3-6163790

https://www.sttinfo.fi/tiedote/aggressiivisen-aivosyovan-hoitotulokset-ovat-parantuneet—iakkaat-potilaat-hyotyvat-hoidosta-muita-vahemman?publisherId=3747&releaseId=69844600

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/aivovaltimon-pullistuma-johtuukin-lahinna-ymparistotekijoista/182484/

https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/201269-tappavimpaan-aivoverenvuotoon-sairastuvien-maara-laskee-nopeasti

https://www.lks.fi/seura/vuoden-opettajat/

http://www.äkäslompolonsuvut.fi/valokuvia/koulukuvia.html