HYKSin uutiset Uutiskirje

Uutiskirje 2/2019

Tervetuloa HYKSin yksityissairaalan uutiskirjeen 2/2019 pariin. Tässä uutiskirjeessä:

 • lasten allergioiden ja astman hoitoon erikoistuneiden asiantuntijoiden vastaanotot avautuivat
 • ihosyövän, sen esiasteiden sekä muiden ihomuutosten hoitoon erikoistuneiden ihotautilääkäreiden vastaanotot avaantuivat
 • Ääniklinikka tarjoaa monialaista apua erilaisiin äänen käytön ongelmiin
 • Hoitokonsultaatiopalvelut Pietarissa ja Moskovassa.

Lue uutiskirje.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi.

HYKSin uutiset Ihotaudit

Ihotautien avajaistarjous huhtikuussa: Luomitarkastukset 67 e

Kirsi Isoherranen pitää vastaanottoa HYKSin yksityissairaalassa.
Ihotautilääkäri Kirsi Isoherranen on yksi HYKSin yksityissairaalan ihotautilääkäreistä. Palveluihimme kuuluu ihosyövän, sen esiasteiden sekä muiden ihomuutosten tutkiminen ja hoito.

Olemme avanneet kokeneiden, toimenpideorientoituneiden ihotautilääkäreiden vastaanotot Iho- ja allergiasairaalassa.

Huhtikuun avajaistarjouksena tarjoamme 10 minuutin mittaisia luomitarkastuksia hintaan 67 e.

Ajan voit varata nettiajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 328 1900.  Nämä 10 minuutin mittaiset ajat on tarkoitettu vain luomitarkastuksiin. Voit halutesssasi varata myös normaalin 20 minuutin mittaisen vastaanottoajan.

Asiantuntijamme ovat HUSin kokeneita ihotautilääkäreitä, joilla on vuosien kokemus ihomuutosten kirurgisista ja ei-kirurgisista toimenpiteistä sekä ihosyövän hoidosta.

Ihotautien erikoisalan palveluita ovat:

 • syylien hoito
 • arpien (keloidit) kortisoni-injektiohoidot
 • liikahikoilun hoito
 • luomien ja rasvaluomien poistot
 • ihosyöpien kirurginen hoito
 • laserhoidot
 • ihosyövän esiasteiden hoito (jäädytyshoito ja voidehoidot)

Tutustu ihotautien palvelutarjontaan.

 

 

Uutiskirje

Uutiskirje 1/2019

Ensimmäisessä lääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille suunnatussa uutiskirjeessä kerroimme uutiskirjejulkaisujen käynnistymisestä ja esittelimme muutamia palveluitamme, mm. fuusiobiopsiatutkimuksia eturauhassyövän diagnostiikassa, sarja-TMS-hoitoa vaikean hermokivun hoidossa ja kaularankaleikkauksia.

Tutustu uutiskirjeeseen

HYKSin uutiset Lastenallergologia

Lasten astma- ja allergia-asiantuntijoiden vastaanotot avautuvat

Avaamme maaliskuun alkupuolella lasten astmaan ja allergioihin perehtyneiden asiantuntijoiden – professori Mika Mäkelän, dosentti Kaarina Kukkosen ja sairaanhoitaja Pia Rallin – vastaanotot HUSin Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikössä.

Ensimmäiset vastaanottoajat ovat jo varattavissa nettiajanvarauksestamme tai asiakaspalvelun kautta puhelimitse (010 328 1900).

 

Suomalaista huippuosaamista lasten allergioiden
ja astman tutkimuksessa ja hoidossa

Professori ja lastenallergologian erikoislääkäri Mika Mäkelä on tutkimusryhmineen kehittänyt lasten astman ja allergioiden diagnostiikkaa ja hoitoa pitkäjänteisesti jo yli 20 vuoden ajan.

Mäkelän tutkimusryhmän tuottaman tiedonavulla pienten lasten astman diagnostiikkaa ja hoitolinjauksia on kehitetty niin suomalaisissa kuin kansainvälisissä hoitosuosituksissa.

Lastenyksikön asiantuntijoilla samoin kuin diagnostisella tutkimushenkilökunnalla on pitkä kokemus lasten kanssa työskentelystä. Teemme tutkimus- ja vastaanottotilanteet lapselle mahdollisimman miellyttäviksi.

Vastaanotoille on helppo tulla lapsen kanssa. Iho- ja allergiasairaalaan pääset omalla autolla, ja sairaalaan on myös sujuvat joukkoliikenneyhteydet sekä Helsingin keskustan että Espoon suunnasta.

 

Lue lisää lasten astman ja allergian palvelukokonaisuudesta. Tervetuloa vastaanotolle.

 

 

HYKSin uutiset

Sarja-TMS hermosäryn hoitoon

Sarja-TMS -hoitoa annamme voima­kasta hermo­särkyä kokeville potilaille, mikäli muut hoito­muodot eivät ole auttaneet riittä­västi tai ne ovat olleet sopimat­tomia. Tyypil­li­sesti potilailla on voimakas kasvojen alueen hermo­särky, aavesärky, paikal­linen kipuoi­reyhtymä (CRPS) tai aivohal­vauksen jälkeinen hermo­särky (ns. post stroke pain).

Lue lisää sarja-TMS

HYKSin uutiset Urologia

Uusia palveluita: Fuusiobiopsia

Fuusio­biop­sialla tarkoi­tetaan menetelmää, jossa yhdis­tetään reaaliai­kainen ultra­ää­nikuva ja aikai­semmin otettu magneet­tikuva. Menetelmän etuna on se, että hoitoa vaativat eturauhassyövät löytyvät varmemmin ja potilas saadaan hoitoon nopeammin. Lisäksi koepaloja tarvitaan vähemmän, joka säästää potilasta mahdol­listen haittojen osalta.

Lisätietoa fuusiobiopsiasta

Ääniklinikka

Ääniklinikka on avautunut

Äänikli­nikan asian­tun­tijat auttavat silloin, kun ongelmasi liittyvät äänen tuottoon, puheeseen tai niele­miseen. Klini­kalla työsken­te­levät ammat­ti­laiset ovat kokeneita äänen tutki­misen, hoidon ja kuntout­ta­misen ammat­ti­laisia. Potilaa­namme voit luottaa saavasi parasta mahdol­lista apua ja uusinta tietoa ongelmasi hoitoon. Tutustu Ääniklinikan palveluihin ja asiantuntijoihin tästä.

Uusia asiantuntijoita

Ravitsemusterapeutti Salla Juselius

Salla auttaa erilai­sissa ravit­se­mus­te­rapiaa edellyt­tä­vissä ongel­missa ja elämän­ti­lan­teissa. Kyseessä voi olla syömis­häiriö tai epäily siitä, erityisruoka­va­lioasiat (esim. keliakia tai diabetes) tai ravit­se­mus­asian­tun­tijan apu ruoka­valion suunnit­te­lussa esimer­kiksi tavoit­teel­li­sessa urhei­lussa tai raskauden aikana. Tutustu Sallan toimintaan tarkemmin.